2 fyldte Ung MOTivator uddannelser i 2019

.img_7594

2019 var MOT-året med ikke kun én Ung MOTivator uddannelse men hele to!

Efter to fantastiske Ung MOTivator uddannelser i henholdsvis Hillerød og Vejle, kan vi nu stolt fortælle at der er uddannet 122 unge mennesker fordelt på 44 skoler – næste dobbelt så mange som sidste år.

Ung MOTivator i Hillerød
Ung MOTivator i Vejle

Begge uddannelser var på alle måder storslåede – med en masse energiske, passionerede og MOT’ske unge mennesker.

Det særlige ved disse elever er, at de allerede er robuste og efterlever MOTs værdier: Mod til at leve, mod til at vise omsorg og mod til at sige nej. De er alle rollemodeller i klassen, i skolens sociale fællesskab og i nærmiljøet – på hver deres unikke måde.

Ung MOTivator er ikke elitær eller ekskluderende. Tværtimod. Ung MOTivator er en forstærkningsaktivitet, der i den grad skaber rammerne for at alle kan blive inkluderet i et robust fællesskab, fordi vi netop anerkender dem, som inkluderer i forvejen. Vi bevidstgør dem omkring, hvor vigtige de er for især dem, som føler sig udenfor fællesskabet hjemme på skolen. Dén bevidstgørelse og anerkendelse får dem til at vokse og gøre endnu mere af dét, de gør i forvejen – samt skabe modige ringe i vandet, som inspirerer andre til at løfte ansvaret om at skabe trygge og robuste fællesskaber.

Ung MOTivator uddannelsen gør dem bevidste om deres værdi, betydning og ansvar, og udvikler dem yderligere, så de er godt klædt på til at komme tilbage til skolen og nærmiljøet, som endnu stærkere rollemodeller.

Som sædvanligt var det Unge MOTivatorer fra tidligere år, der stod for undervisningen, lavede øvelser, var poster på årets Nat-fællesskabsløb og – ikke mindst – stod for den afsluttende certificering. En certificering der gør, at de unge får muligheden for at afprøve det materiale med øvelser, som de i løbet af året skal ned og glæde 6. klasserne med.

Endnu en gang var det, fra MOT Danmarks side, fantastisk at opleve så mange nye Ung MOTivatorer, som i allerhøjeste grad er parate til at være stærke og synlige rollemodeller på skolerne rundt omkring i landet. Vi er i den grad blevet mindet om, hvor meget de unge kan, når de får lov og når de vises tillid og oprigtig interesse!

Tak til alle der var med til at gøre årets to Ung MOTivatoruddannelser til endnu en fed oplevelse for alle – tak til skolerne, de voksne der deltog og ikke mindst de unge.

Nedenfor kan du se en film med lidt stemningsbilleder fra uddannelsen:

Kira List

Ung MOTivator ansvarlig

MOT Danmark