Fødekæden er brudt!

.190228_mot_01008

Der har tidligere været en “fødekæde” på Kirsebærhavens Skole, der resulterede i at børn helt ned i 3. klasse, slog ind på en kriminel løbebane. Nu melder SSP om, at denne fødekæde er brudt og MOT har en vigtig rolle i denne positive udvikling.

Skoleleder Anette Lauge fra Årets MOT skole 2019, Kirsebærhavens Skole, fortæller her, hvordan hun oplever MOT’s effekt på skolen.

MOT er for alle! Vi har alle typer skoler med MOT på skemaet i Danmark – og alle har forskellig demografi. Det er fordi, vi arbejder med noget, de unge kan forholde sig til og har stærkt brug for – uanset, hvor du kommer fra: mod til at træffe egne valg. Hvordan er MOT med til at lære de unge det? Vi er medskabere til en kultur, hvor vi forplanter positive forventninger til os selv og hinanden, hvilket fører til mulighedsfokus og troen på et godt liv. Vi bruger ansvarlige kulturbyggere, der kan inspirere og motivere de unge til at finde mod til at leve, mod til at vise omsorg og mod til at sige nej. De unge finder glæde i at vise forståelse for sig selv og hinanden, og ser på forskelligheder, som værende en styrke i ethvert fællesskab. 

Vi er stolte af Kirsebærhavens Skole og den helhjertede indsats, de gør for MOT på skolen. Se med her og høre Lauges fortælling:

Stina Grøn

Leder for Kerneaktivitet 

MOT Danmark