Mark Grøn Vogel har mod til at leve

I november 2013 startede jeg MOT Danmark op med Mark Grøn Vogel. Mark, som daglig leder og jeg, som leder for kerneaktivitet. Jeg husker stadig den første dag, hvor vi sad på et kontor hos vores samarbejdspartner UnoX Danmark og kiggede på hinanden. Hva’ nu?

Inden længe, havde Mark fået vores første skole med som pilotprojekt, fordi han kendte en gennem svømning, der arbejdede på en skole, som vistnok havde en god profil i forhold til MOT. Det var startskuddet!

Mark og Stinas første oplæg i 2013

Mark er min største rollemodel! Han har klaret mange udfordringer gennem livet, som de fleste ville have givet op på. Han har en ukuelig tro på, at ALLE har noget godt at byde ind med og at forskelligheder er dét, der giver livet kolorit og inspiration. Han ser alle ligeværdigt og taler hellere lige lidt længere med ”manden på gulvet” eller hende, der går meget alene. Mark ved, at de måske har ekstra meget brug for at blive set og så elsker han bare at snakke med alle!

Mark har været en daglig leder, der har været ude som MOT coach lige siden vi startede, fordi han ikke kun vil høre fra os andre, hvordan MOT virker, men vil opleve det selv. På den måde, kan han fortælle troværdigt og autentisk om MOT i sit øvrige arbejde. Det har været en knivskarp prioritet, som der ikke er blevet rokket ved!

Mark’s første MOT klasse på Nordstjerneskolen.

Mark har pakket ud på vores lager og sendt pakker ud, når det har været nødvendigt. Han har også holdt møder med større virksomheder og fået mange af vores MOT-.ambassadører med i MOT Danmark. Der er aldrig en opgave, der er for lille eller for stor for Mark. I min optik, er der mange ledere, der kunne lære af det.

Mark har besluttet at hans tid i MOT, som daglig leder, slutter 28. februar 2021. Mod til at leve handler om at skabe nye muligheder i livet, at stå ved sig selv og lede sig selv, at gå efter et liv med glæde og passion. Det er dét, Mark gør nu.

Jeg, Stina Grøn, går ind og overtager rollen som daglig leder fra 1. januar 2021.

Mark har været min klippe i de sidste 7 år. Han har givet mig og vores medarbejdere den plads og de rammer, som har gjort at vi har været i stand til at bygge kerneaktiviteten op på den måde, vi har så stor succes med. Han har bidraget til kerneaktiviteten og samtidig sørget for, at vi har fastholdt langt størstedelen af vores samarbejdspartnere samt fået nye til. Mark har ikke fået den anerkendelse, som vi andre har fået, fordi han har stået bagved os og skubbet os frem ”på scenen”. Han fortjener al den anerkendelse, som han skulle have haft mere af, nu!

Vi kommer til at savne vores leder. Vi kommer til at savne hans ”virkelig gode” vittigheder og hans gode humør. Vi vil savne hans sommetider kejtede, men altid oprigtige væremåde, hans lyst til at bygge andre mennesker op og altid gøre det bedste for MOT Danmark.

Mark har mod til at leve! High Five!

Mark skal ud og starte en ny drøm og vi ønsker ham alt godt på den nye rejse. Han fortsætter (selvfølgelig) som MOT coach og vil bidrage og hjælpe MOT Danmark frem fra sidelinjen.

Tak for alt det, du har gjort for så mange unge i Danmark, Mark! Tak for alt, du har gjort for mig og vores medarbejdere. Tak for den ildsjæl, du er og vi bakker dig op i den ild, du nu skal ud og mærke igen.

Tak fra MOT Danmark og MOT Danmarks Projektgruppe