Meny
Meny

Peter Gade kom på besøg

 

Peter Gade kom på besøg

Munkegårdsskolen i Vangede havde samlet alle elever fra 6.-9.klasser og de blev inspireret af vores fantastiske ambassadør Peter Gade.

Peter fortalte om sit liv, sine valg og sine fravalg, de overvejelser der har været en fast del af dét med at skulle holde sig på den absolutte verdenstop i badminton. Hele fortællingen blev krydret godt med anekdoter og spændende eksempler på hvordan livet har formet sig.

Efterfølgende var der en lang perlerække af gode spørgsmål fra eleverne, som Peter fik vendt og drejet med gode og velovervejede svar.

Et godt spørgsmål var:  “Hvordan har du mærket på din skolegang at du spillede så meget badminton?”

Og Peter svarede at det både havde givet ham en masse positivt med, men også en række fravalg som kunne være svære i teenage-årene. Eksempelvis var der en lang række sociale arrangementer og fester som blev fravalgt, for at kunne passe træningen dagen efter. “Men alle valg stod jeg 100% ved og det gør jeg stadig den dag i dag. Det nytter ikke noget, at fortryde sine valg. Man må fokusere på det positive i det valg man traf, og forstå efterfølgende at man jo havde sine grunde til at træffe dem.”

Peter mener dog at uddannelse er super vigtig, og at alle bør finde en god og sund balance mellem sport og uddannelse. “Kan man få det til at gå op i en højere enhed, så er man rigtigt godt rustet til resten af livet!”

Med hensyn til venner og de sociale kredse så fortalte Peter også at der kom nogle naturlige brud. Både fordi han flyttede (fra Jylland til København) men også fordi at de ting man gik op i var forskellige. I stedet for at være trist over dem man mister i livets forskellige faser så skal man i stedet kigge positivt på det man har i nuet.

Et andet spørgsmål var:  “Hvad er fedest ved MOT og hvorfor har du valgt at blive ambassadør for MOT?”

Peters svar: “Jeg hørte om MOT for 4½ år siden og fandt ud af at de værdier som MOT arbejder med, er de samme som dem jeg selv lever efter. Jeg har nok altid været meget tro mod mig selv, og turdet stikke lidt ud fra mængden, gå mine egne veje. Det jeg især godt kan lide ved MOT´s værdier er at i lærer at tænke over hvornår i skal sige JA og hvornår i skal sige NEJ. Det at turde træffe sine egne valg er bare så vigtigt i livet. Er det ens eget valg man træffer så fortryder man ikke. Valg er svære og de kræver MOD at træffe. Forbilleder er vigtige, og jeg har stor respekt for det arbejde som de mange dygtige MOT coaches laver med jer ude i klasserne. De er mine forbilleder.”

Et sidste spørgsmål handlede om kost, og her fortalte Peter at kroppen er jo en slags motor, og har brug for brændstof. “Man skal tænke meget over kvaliteten af den benzin man går og indtager i dagligdagen. Sukker, energidrikke og andre ikke særligt sunde produkter – det giver bare ikke noget i det lange løb. Der er desværre bare ikke nok fokus på det. Jeg spiser meget økologisk og sundt og varieret, og savner aldrig de usunde alternativer som man hurtigt kan finde nede i den lokale kiosk.”

Alt i alt var det et spændende besøg på Munkegårdskolen og lærere og elever gik berigede derfra. Tak til Peter for indsats! Du er vores forbillede.

 

Del denne artikel

Til toppen