Meny
Meny

Peter Gade kom på besøg

 

Peter Gade kom på besøg

Munkegårdsskolen i Vangede havde samlet alle elever fra 6.-9.klasser og de blev inspireret af vores fantastiske ambassadør Peter Gade.

Peter fortalte om sit liv, sine valg og sine fravalg, de overvejelser der har været en fast del af dét med at skulle holde sig på den absolutte verdenstop i badminton. Hele fortællingen blev krydret godt med anekdoter og spændende eksempler på hvordan livet har formet sig.

Efterfølgende var der en lang perlerække af gode spørgsmål fra eleverne, som Peter fik vendt og drejet med gode og velovervejede svar.

Et godt spørgsmål var:  “Hvordan har du mærket på din skolegang at du spillede så meget badminton?”

Og Peter svarede at det både havde givet ham en masse positivt med, men også en række fravalg som kunne være svære i teenage-årene. Eksempelvis var der en lang række sociale arrangementer og fester som blev fravalgt, for at kunne passe træningen dagen efter. “Men alle valg stod jeg 100% ved og det gør jeg stadig den dag i dag. Det nytter ikke noget, at fortryde sine valg. Man må fokusere på det positive i det valg man traf, og forstå efterfølgende at man jo havde sine grunde til at træffe dem.”

Peter mener dog at uddannelse er super vigtig, og at alle bør finde en god og sund balance mellem sport og uddannelse. “Kan man få det til at gå op i en højere enhed, så er man rigtigt godt rustet til resten af livet!”

Med hensyn til venner og de sociale kredse så fortalte Peter også at der kom nogle naturlige brud. Både fordi han flyttede (fra Jylland til København) men også fordi at de ting man gik op i var forskellige. I stedet for at være trist over dem man mister i livets forskellige faser så skal man i stedet kigge positivt på det man har i nuet.

Et andet spørgsmål var:  “Hvad er fedest ved MOT og hvorfor har du valgt at blive ambassadør for MOT?”

Peters svar: “Jeg hørte om MOT for 4½ år siden og fandt ud af at de værdier som MOT arbejder med, er de samme som dem jeg selv lever efter. Jeg har nok altid været meget tro mod mig selv, og turdet stikke lidt ud fra mængden, gå mine egne veje. Det jeg især godt kan lide ved MOT´s værdier er at i lærer at tænke over hvornår i skal sige JA og hvornår i skal sige NEJ. Det at turde træffe sine egne valg er bare så vigtigt i livet. Er det ens eget valg man træffer så fortryder man ikke. Valg er svære og de kræver MOD at træffe. Forbilleder er vigtige, og jeg har stor respekt for det arbejde som de mange dygtige MOT coaches laver med jer ude i klasserne. De er mine forbilleder.”

Et sidste spørgsmål handlede om kost, og her fortalte Peter at kroppen er jo en slags motor, og har brug for brændstof. “Man skal tænke meget over kvaliteten af den benzin man går og indtager i dagligdagen. Sukker, energidrikke og andre ikke særligt sunde produkter – det giver bare ikke noget i det lange løb. Der er desværre bare ikke nok fokus på det. Jeg spiser meget økologisk og sundt og varieret, og savner aldrig de usunde alternativer som man hurtigt kan finde nede i den lokale kiosk.”

Alt i alt var det et spændende besøg på Munkegårdskolen og lærere og elever gik berigede derfra. Tak til Peter for indsats! Du er vores forbillede.

 

Del denne artikel

Til toppen

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.