Meny
Meny

Peter Gade kom på besøg

 

Peter Gade kom på besøg

Munkegårdsskolen i Vangede havde samlet alle elever fra 6.-9.klasser og de blev inspireret af vores fantastiske ambassadør Peter Gade.

Peter fortalte om sit liv, sine valg og sine fravalg, de overvejelser der har været en fast del af dét med at skulle holde sig på den absolutte verdenstop i badminton. Hele fortællingen blev krydret godt med anekdoter og spændende eksempler på hvordan livet har formet sig.

Efterfølgende var der en lang perlerække af gode spørgsmål fra eleverne, som Peter fik vendt og drejet med gode og velovervejede svar.

Et godt spørgsmål var:  “Hvordan har du mærket på din skolegang at du spillede så meget badminton?”

Og Peter svarede at det både havde givet ham en masse positivt med, men også en række fravalg som kunne være svære i teenage-årene. Eksempelvis var der en lang række sociale arrangementer og fester som blev fravalgt, for at kunne passe træningen dagen efter. “Men alle valg stod jeg 100% ved og det gør jeg stadig den dag i dag. Det nytter ikke noget, at fortryde sine valg. Man må fokusere på det positive i det valg man traf, og forstå efterfølgende at man jo havde sine grunde til at træffe dem.”

Peter mener dog at uddannelse er super vigtig, og at alle bør finde en god og sund balance mellem sport og uddannelse. “Kan man få det til at gå op i en højere enhed, så er man rigtigt godt rustet til resten af livet!”

Med hensyn til venner og de sociale kredse så fortalte Peter også at der kom nogle naturlige brud. Både fordi han flyttede (fra Jylland til København) men også fordi at de ting man gik op i var forskellige. I stedet for at være trist over dem man mister i livets forskellige faser så skal man i stedet kigge positivt på det man har i nuet.

Et andet spørgsmål var:  “Hvad er fedest ved MOT og hvorfor har du valgt at blive ambassadør for MOT?”

Peters svar: “Jeg hørte om MOT for 4½ år siden og fandt ud af at de værdier som MOT arbejder med, er de samme som dem jeg selv lever efter. Jeg har nok altid været meget tro mod mig selv, og turdet stikke lidt ud fra mængden, gå mine egne veje. Det jeg især godt kan lide ved MOT´s værdier er at i lærer at tænke over hvornår i skal sige JA og hvornår i skal sige NEJ. Det at turde træffe sine egne valg er bare så vigtigt i livet. Er det ens eget valg man træffer så fortryder man ikke. Valg er svære og de kræver MOD at træffe. Forbilleder er vigtige, og jeg har stor respekt for det arbejde som de mange dygtige MOT coaches laver med jer ude i klasserne. De er mine forbilleder.”

Et sidste spørgsmål handlede om kost, og her fortalte Peter at kroppen er jo en slags motor, og har brug for brændstof. “Man skal tænke meget over kvaliteten af den benzin man går og indtager i dagligdagen. Sukker, energidrikke og andre ikke særligt sunde produkter – det giver bare ikke noget i det lange løb. Der er desværre bare ikke nok fokus på det. Jeg spiser meget økologisk og sundt og varieret, og savner aldrig de usunde alternativer som man hurtigt kan finde nede i den lokale kiosk.”

Alt i alt var det et spændende besøg på Munkegårdskolen og lærere og elever gik berigede derfra. Tak til Peter for indsats! Du er vores forbillede.

 

Del denne artikel

Til toppen

Persondataforordning

Persondataforordningen handler om, hvordan denne hjemmeside samler  og bruger information om besøgende. Erklæringen indeholder information du har krav på, når der indsamles oplysninger fra vores hjemmeside (jf.Persondataloven), og generel information om hvordan vi behandler personoplysninger (jf.Persondataloven). Juridisk ejer af hjemmesiden er behandlingsansvarlig for organisationens behandling af personoplysninger. Det er frivilligt for de som besøger hjemmesiden at opgive personoplysninger i forbindelse med tjenester som at modtage nyhedsbrev og benytte info-tjenesten. Behandlingsgrundlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre andet er nævnt.

1. Webanalyse og cookies

Som en vigtig del af arbejdet med at lave en brugervenlig hjemmeside, ser vi på brugsmønsteret for de som besøger hjemmesiden. Til at analysere informationen, bruger vi analyseværktøjet Google Analytics. Google Analytics bruger cookies (små tekstfiler som hjemmesiden lagrer på brugerens computer), som registrerer brugernes IP-adresse, og som giver information om den enkelte brugers bevægelser på siden. Eksempler på hvad statistikken giver os svar på er; hvor mange som besøger de forskellige undersider, hvor længe besøget varer, hvilke hjemmesider brugerne kommer fra og hvilke browsere som benyttes. Ingen cookies gør at vi kan knytte information om din brug af hjemmesiden til dig som privatperson. Informationen som samles ind af Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Indsamlede oplysninger er underlagt Googles retningslinjer for persondata. En IP-adresse er defineret som en personoplysning fordi den kan spores tilbage til en bestemt computer og dermed til en privatperson. Vi bruger Google Analytics´ sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informationen lagres og bearbejdes af Google. Dermed kan den lagrede IP-adressen ikke bruges til at identificere den enkelte bruger.

2. Søgning

Hvis browseren har søgefunktion så lagrer Google information om hvilke søgeord brugerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er at gøre vores informationsflow bedre. Brugsmønsteret for søgning lagres i aggregeret form. Det er kun søgeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre oplysninger om brugerne, så som IP-adresser.

3. Info-tjenesten

Funktionen "Del med andre" kan bruges til at videresende links til hjemmesiden pr email, eller til at dele indhold på sociale netfora. Oplysninger om deling logges ikke hos os, men bruges kun der hvor der linkes til – netforum eller mail. Vi kan imidlertid ikke garantere at diverse netfora ikke logger disse oplysninger. Alle disse tjenester bør derfor bruges med forsigtighed. Dersom du benytter email-funktionen, bruger vi kun den oplyste email-adresse til at sende link videre uden nogen form for lagring.

4. Nyhedsbrev

Hjemmesiden kan sende nyhedsbrev ud via email hvis du har registreret dig til at modtage dette. For at vi skal kunne sende email må du registrere en emailadresse. Mailchimp er databehandler for nyhedsbrevet. Emailadressen lagres i sin egen database, deles ikke med andre og slettes når du framelder igen. Emailadressen slettes også hvis vi får tilbagemelding om, at den ikke er aktiv.

5. Kontakt info

Hjemmesiden har «Kontaktinformation». Dette skema er tilgængeliggjort for besøgende for at udføre den opgaver den er tiltænkt. Kontaktskemaet er for at besøgende enkeltvis kan sende en besked til hjemmesidens kontaktperson. Vi beder da om navnet på afsender og kontaktinformation til denne. Personoplysninger vi modtager bliver ikke benyttet til andre formål end at svare på henvendelsen. Skemaet sendes som email via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele afsendelsen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellem 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som bliver opbevaret før afsendelsen bliver slettet efter 30 dage. Årsagen til denne lagringen er til at bekræfte om emails bliver videresendt til rette modtager. Når emailen er modtaget af modtager så er det op til modtager at afgøre behandlingen af emailen.

6. Side- og tjenestefunktionalitet

Der bliver brugt cookies i drift og præsentation af data fra hjemmesider/browsere. Disse cookies kan indeholde information om sprogkode for sprog valgt af brugeren. Det kan være cookies med information, som støtter om belastning af systemet således at alle brugere bliver sikret den bedst mulige oplevelse. Ved tjenester som kræver log-in eller søgninger kan der bruges cookies som sikrer at tjenesten præsenterer data til rette modtager.

7. Hvordan håndtere cookies i din browser

På din browsers hjemmeside kan du indhente information, om hvordan du indsstiller browseren til at godtage/afvise cookies, og få tips til sikrere brug af internettet.