Meny
Meny

MOD til hvidhaj

I marts måned havde jeg fornøjelsen af at holde 1 ½ uges ferie i Cape Town med min kone og vores to små børn; Jonathan på 2 og Aya på 4 (snart 5, hvis man spørger hende). Begge er nu begyndt at blive så store, at de – på hver deres måde – er begyndt at udfordre livet og ikke mindst deres mod.

For Jonathans vedkommende handler det i øjeblikket meget om modet til at gøre fysiske ting selv: gå på ”line” på kantstenen, rutsje på rutsjebanen uden at hans forældre holder ham i hånden osv.

Aya er ældre og mere følsom, hvorfor det nu ofte handler om modet til at inkludere andre i legeaftaler, modet til at gå hen til en fremmed pige på legepladsen osv.

I forbindelse med vores tur til Cape Town, lå det mig derfor meget på hjerte, at inspirere dem endnu mere til at søge modet; Jeg har en udtalt skræk for hajer, og i særdeleshed de største af slagsen: hvidhajen. Derfor kom jeg på den indlysende gode idé, at jeg skulle sænkes ned i et bur i vandet ud for Cape Town, og komme så tæt på frygten som muligt – selvfølgelig imens hele familien så på.

Jeg havde i månederne op til turen, sørget for at italesætte dette for så mange mennesker som muligt, for (in)direkte at lægge pres på mig selv: jeg ville jo gerne se frygten i øjnene, og samtidig vise over for mine børn, at ’magien ofte ligger på den anden side af frygten’ (som vores MOT-ambassadør Mark Agerskov ofte taler om i hans oplæg).

Jeg kom i vandet! Jeg fik set de store frygtindgydende – og yderst smukke – skabninger! Jeg VAR chokeret! Jeg VAR skræmt! Jeg var i den grad ude af min komfortzone! Men jeg var også glad! Glad for at have rykket ved en grænse. Glad for at have oplevet dette fantastiske dyr. Men mest af alt glad for de snakke, som dette skabte med mine børn; Aya spørger nu ofte min kone (der har en stor skræk for slanger), om hun så ikke også skulle prøve at holde en slange snart.

…min kone overvejer stadig…

Det vigtigste spørgsmål der kom fra mine børn var dog: ”hvad ville du have gjort, hvis du ikke havde turdet, far?” Hvortil jeg kort svarede ”ladet være”, hvilket resulterede i et par løftede øjenbryn fra mine børn, efterfulgt af kommentaren ”øv far, det havde da været ærgerligt” – og ja, det havde da været ærgerligt, men samtidig også lærerigt.

For mod handler jo ikke kun om at springe ud i livet, for springets skyld. Men i høj grad også om, at varetage sig selv. Pres dine grænser så du udvikler dig, og lad gerne andre blive inspireret af dette! Men husk samtidig på, at man også inspirerer andre, ved at turde at sige sine ønsker og drømme højt, velvidende, at de måske er uopnåelige – eller i visse tilfælde ender med ikke at være  ønskværdige alligevel, og man dermed må vælge dem fra…for netop at varetage sig selv.

God uge til alle rundt omkring – og husk at søge magien derude, stor som lille!

De bedste MOT-hilsener,

Tim

Del denne artikel

Til toppen

Persondataforordning

Persondataforordningen handler om, hvordan denne hjemmeside samler  og bruger information om besøgende. Erklæringen indeholder information du har krav på, når der indsamles oplysninger fra vores hjemmeside (jf.Persondataloven), og generel information om hvordan vi behandler personoplysninger (jf.Persondataloven). Juridisk ejer af hjemmesiden er behandlingsansvarlig for organisationens behandling af personoplysninger. Det er frivilligt for de som besøger hjemmesiden at opgive personoplysninger i forbindelse med tjenester som at modtage nyhedsbrev og benytte info-tjenesten. Behandlingsgrundlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre andet er nævnt.

1. Webanalyse og cookies

Som en vigtig del af arbejdet med at lave en brugervenlig hjemmeside, ser vi på brugsmønsteret for de som besøger hjemmesiden. Til at analysere informationen, bruger vi analyseværktøjet Google Analytics. Google Analytics bruger cookies (små tekstfiler som hjemmesiden lagrer på brugerens computer), som registrerer brugernes IP-adresse, og som giver information om den enkelte brugers bevægelser på siden. Eksempler på hvad statistikken giver os svar på er; hvor mange som besøger de forskellige undersider, hvor længe besøget varer, hvilke hjemmesider brugerne kommer fra og hvilke browsere som benyttes. Ingen cookies gør at vi kan knytte information om din brug af hjemmesiden til dig som privatperson. Informationen som samles ind af Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Indsamlede oplysninger er underlagt Googles retningslinjer for persondata. En IP-adresse er defineret som en personoplysning fordi den kan spores tilbage til en bestemt computer og dermed til en privatperson. Vi bruger Google Analytics´ sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informationen lagres og bearbejdes af Google. Dermed kan den lagrede IP-adressen ikke bruges til at identificere den enkelte bruger.

2. Søgning

Hvis browseren har søgefunktion så lagrer Google information om hvilke søgeord brugerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er at gøre vores informationsflow bedre. Brugsmønsteret for søgning lagres i aggregeret form. Det er kun søgeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre oplysninger om brugerne, så som IP-adresser.

3. Info-tjenesten

Funktionen "Del med andre" kan bruges til at videresende links til hjemmesiden pr email, eller til at dele indhold på sociale netfora. Oplysninger om deling logges ikke hos os, men bruges kun der hvor der linkes til – netforum eller mail. Vi kan imidlertid ikke garantere at diverse netfora ikke logger disse oplysninger. Alle disse tjenester bør derfor bruges med forsigtighed. Dersom du benytter email-funktionen, bruger vi kun den oplyste email-adresse til at sende link videre uden nogen form for lagring.

4. Nyhedsbrev

Hjemmesiden kan sende nyhedsbrev ud via email hvis du har registreret dig til at modtage dette. For at vi skal kunne sende email må du registrere en emailadresse. Mailchimp er databehandler for nyhedsbrevet. Emailadressen lagres i sin egen database, deles ikke med andre og slettes når du framelder igen. Emailadressen slettes også hvis vi får tilbagemelding om, at den ikke er aktiv.

5. Kontakt info

Hjemmesiden har «Kontaktinformation». Dette skema er tilgængeliggjort for besøgende for at udføre den opgaver den er tiltænkt. Kontaktskemaet er for at besøgende enkeltvis kan sende en besked til hjemmesidens kontaktperson. Vi beder da om navnet på afsender og kontaktinformation til denne. Personoplysninger vi modtager bliver ikke benyttet til andre formål end at svare på henvendelsen. Skemaet sendes som email via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele afsendelsen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellem 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som bliver opbevaret før afsendelsen bliver slettet efter 30 dage. Årsagen til denne lagringen er til at bekræfte om emails bliver videresendt til rette modtager. Når emailen er modtaget af modtager så er det op til modtager at afgøre behandlingen af emailen.

6. Side- og tjenestefunktionalitet

Der bliver brugt cookies i drift og præsentation af data fra hjemmesider/browsere. Disse cookies kan indeholde information om sprogkode for sprog valgt af brugeren. Det kan være cookies med information, som støtter om belastning af systemet således at alle brugere bliver sikret den bedst mulige oplevelse. Ved tjenester som kræver log-in eller søgninger kan der bruges cookies som sikrer at tjenesten præsenterer data til rette modtager.

7. Hvordan håndtere cookies i din browser

På din browsers hjemmeside kan du indhente information, om hvordan du indsstiller browseren til at godtage/afvise cookies, og få tips til sikrere brug af internettet.