Meny
Meny

Andreas er nu et stjerneskud

Kære Stine og Mikkel

I er i mine tanker.

I dag har vi sagt farvel til Andreas Byskov Sarboe. En søn, en ven, en cykelrytter, en klassekammerat og min MOT-elev.

Jeg er så heldig, at møde mange fantastiske unge mennesker gennem mit job. Og indimellem møder jeg én, som bare gør et kæmpe positivt indtryk lige med det samme, hvor jeg tænker: du er helt unik!

Sådan var mit møde med Andreas.

I oktober 2018 fik jeg fornøjelsen af at være MOT-coach for Andreas og 25 andre cykelryttere. Det var i forbindelse med samarbejdet mellem UnoX, vores samarbejdspartner og DCU. Vi skulle undervise de unge ryttere i MOT’s 3 værdier: mod til at leve, mod til at vise omsorg og mod til at sige nej.

Jeg startede ud med at stille et par åbne spørgsmål og der var ærlig talt ikke helt ”hul igennem”. Det var tydeligt, at dét at sidde i hestesko, hvor alle kunne se alle og så oveni købet svare på halv personlige spørgsmål fra en ukendt, midaldrende kvinde, var en kende udenfor de unge gutters comfort zone.

Endnu et åbent spørgsmål. Jeg ventede igen på en hånd i vejret … Dét så Andreas. Han så mig være sådan lidt ”på glatis” og han så, at jeg var ”alene” om at få det her i gang. Han rakte hånden op og kom med et svar, som fik mig til at tænke: Ja! Der er håb 😊.

Det skulle blive starten på nogle inspirerende snakke med hele holdet: om livet, som cykelrytter, om de ting, de måtte sige nej til, om drømme og om kammeratskab…

Andreas var et tydeligt modigt og positivt forbillede for de andre. Han turde gå forrest. Han var omsorgsfuld – over for mig, som han lige havde mødt, og over for alle på holdet, som han fik med ved at være en rollemodel.

Andreas og jeg klikkede med det samme. Han var vild med MOT og kom hen og talte med mig i pauserne, hvor han ”spillede mig god” ved at sige ting som: hvor er det godt, det her, Stina. Det er lige, hvad vi har brug for. Han fortalte om sine drømme inden for cykelløb, om sin tid på Munkegårdsskolen, hvor der er MOT og hvor vi havde fælles bekendte, om hvor fedt Falkonergården var at gå på – hvordan jeg bare skulle sige til min datter, som danser, at hvis hun kom derud og gik på gymnasiet, så skulle han nok gøre sit for at hun fik en god start… Ja, jeg kunne blive ved. Vi fik rigtig snakket.

I dag, i kirken, understregede præsten og Mikkel, Andreas’ far, hvordan Andreas altid har delt – delt ud af sin medmenneskelighed og lyst til at give plads til andre. En teamplayer.  ”For når man deler, får man mere.” Sådan var ordene. Tak, fordi du delte pauserne den dag i oktober med mig, Andreas.

Jeg fik kun 6 timer sammen med Andreas og jeg fik kun lige lov til at lære ham at kende. Han vil ikke være på holdet næste gang, vi skal have MOT, men jeg vælger at se anderledes på det. Jeg er så ovenud taknemmelig for de timer og for, at vores veje krydsede, Andreas.

Jeg sagde til min mand og min kompagnon i MOT, Mark, da jeg kom hjem den dag i oktober, at ”ham Andreas Byskov Sarbo, ham skal vi holde øje med! Han bliver til noget stort og han skal være vores MOT-amassadør!

Du blev til noget stort, Andreas. Og jeg vil mindes dig hver gang, jeg står over for en ny gruppe mennesker i MOT regi. Jeg vil fortælle dem historien om Andreas, min MOT-elev, der så mig, da jeg havde brug for det og som rakte hånden op og fik gang i snakkene, deltog frivilligt i alle mine MOT-øvelser, grinte med, smilede til og gav plads til sine kammerater rundt i hesteskoen. Når de sagde noget eller udviste mod, kvitterede Andreas med smil og et anerkendende nik. Jeg vil fortælle dem, hvorfor det er så vigtigt at turde være den første og turde være den, de andre følger. Jeg vil fortælle dem, at Andreas var den primære årsag til at de 6 timer, vi skulle have MOT sammen blev til ét af mine yndlings MOT-oplevelser.

Du vil leve videre i fortællingen, Andreas. Præcis, som din far og mor ønskede i kirken: at vi alle ville husker dig for den fantastiske unge mand, du var.

Tak for tiden, Andreas.

Din MOT-coach

Stina

Del denne artikel

Til toppen

Persondataforordning

Persondataforordningen handler om, hvordan denne hjemmeside samler  og bruger information om besøgende. Erklæringen indeholder information du har krav på, når der indsamles oplysninger fra vores hjemmeside (jf.Persondataloven), og generel information om hvordan vi behandler personoplysninger (jf.Persondataloven). Juridisk ejer af hjemmesiden er behandlingsansvarlig for organisationens behandling af personoplysninger. Det er frivilligt for de som besøger hjemmesiden at opgive personoplysninger i forbindelse med tjenester som at modtage nyhedsbrev og benytte info-tjenesten. Behandlingsgrundlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre andet er nævnt.

1. Webanalyse og cookies

Som en vigtig del af arbejdet med at lave en brugervenlig hjemmeside, ser vi på brugsmønsteret for de som besøger hjemmesiden. Til at analysere informationen, bruger vi analyseværktøjet Google Analytics. Google Analytics bruger cookies (små tekstfiler som hjemmesiden lagrer på brugerens computer), som registrerer brugernes IP-adresse, og som giver information om den enkelte brugers bevægelser på siden. Eksempler på hvad statistikken giver os svar på er; hvor mange som besøger de forskellige undersider, hvor længe besøget varer, hvilke hjemmesider brugerne kommer fra og hvilke browsere som benyttes. Ingen cookies gør at vi kan knytte information om din brug af hjemmesiden til dig som privatperson. Informationen som samles ind af Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Indsamlede oplysninger er underlagt Googles retningslinjer for persondata. En IP-adresse er defineret som en personoplysning fordi den kan spores tilbage til en bestemt computer og dermed til en privatperson. Vi bruger Google Analytics´ sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informationen lagres og bearbejdes af Google. Dermed kan den lagrede IP-adressen ikke bruges til at identificere den enkelte bruger.

2. Søgning

Hvis browseren har søgefunktion så lagrer Google information om hvilke søgeord brugerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er at gøre vores informationsflow bedre. Brugsmønsteret for søgning lagres i aggregeret form. Det er kun søgeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre oplysninger om brugerne, så som IP-adresser.

3. Info-tjenesten

Funktionen "Del med andre" kan bruges til at videresende links til hjemmesiden pr email, eller til at dele indhold på sociale netfora. Oplysninger om deling logges ikke hos os, men bruges kun der hvor der linkes til – netforum eller mail. Vi kan imidlertid ikke garantere at diverse netfora ikke logger disse oplysninger. Alle disse tjenester bør derfor bruges med forsigtighed. Dersom du benytter email-funktionen, bruger vi kun den oplyste email-adresse til at sende link videre uden nogen form for lagring.

4. Nyhedsbrev

Hjemmesiden kan sende nyhedsbrev ud via email hvis du har registreret dig til at modtage dette. For at vi skal kunne sende email må du registrere en emailadresse. Mailchimp er databehandler for nyhedsbrevet. Emailadressen lagres i sin egen database, deles ikke med andre og slettes når du framelder igen. Emailadressen slettes også hvis vi får tilbagemelding om, at den ikke er aktiv.

5. Kontakt info

Hjemmesiden har «Kontaktinformation». Dette skema er tilgængeliggjort for besøgende for at udføre den opgaver den er tiltænkt. Kontaktskemaet er for at besøgende enkeltvis kan sende en besked til hjemmesidens kontaktperson. Vi beder da om navnet på afsender og kontaktinformation til denne. Personoplysninger vi modtager bliver ikke benyttet til andre formål end at svare på henvendelsen. Skemaet sendes som email via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele afsendelsen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellem 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som bliver opbevaret før afsendelsen bliver slettet efter 30 dage. Årsagen til denne lagringen er til at bekræfte om emails bliver videresendt til rette modtager. Når emailen er modtaget af modtager så er det op til modtager at afgøre behandlingen af emailen.

6. Side- og tjenestefunktionalitet

Der bliver brugt cookies i drift og præsentation af data fra hjemmesider/browsere. Disse cookies kan indeholde information om sprogkode for sprog valgt af brugeren. Det kan være cookies med information, som støtter om belastning af systemet således at alle brugere bliver sikret den bedst mulige oplevelse. Ved tjenester som kræver log-in eller søgninger kan der bruges cookies som sikrer at tjenesten præsenterer data til rette modtager.

7. Hvordan håndtere cookies i din browser

På din browsers hjemmeside kan du indhente information, om hvordan du indsstiller browseren til at godtage/afvise cookies, og få tips til sikrere brug af internettet.